În odaie la tataie

“În odaie la tataie” – aici  îți poți aminti de atelierele bunicilor și străbunicilor noștri și de  îndeletnicirile lor. Tataia de la Vale, căci despre el este vorba, pe numele lui Gheorghe Sichim, s-a născut în 1921 și toată adolescența și-a petrecut-o în marile ateliere de tâmplărie ale Bucureștiului, unde a învățat meseria de tâmplar, meserie pe care a îmbrățișat-o și a îndrăgit-o toată viață.

Cele mai frumoase povestiri despre viață din Bucureștiul interbelic și despre toate poznele făcute de un adolescent plecat de acasă în “Marele București”, de la el le-am auzit! Cum urmarea poliția bandiții în centru Bucureștiului, pe Florică Florescu sau pe Cățea, și cum ei se ascundeau în vitrinele magazinelor, imitând manechinele, că să scape neprinși. Despre viața de vară petrecută pe Gara de Nord sau despre viața de băiat de prăvălie- cum era atunci când vărsai o ceașcă de cafea pe rochia unei “cocoane” – toate poveștile acestea de la el le-am auzit!

Dar și poveștile tragice ale vieții din prima linie a celui de al doilea război mondial, perioada pe care a trăit-o la Câmpeni, pe linia frontului, tot de la el le-am aflat!

Era omul cel mai vesel, plin de glume, de poante și de snoave, pe care l-am cunoscut noi, nepoții.

Prețul camerei/noapte cu mic dejun inclus este de 120€.
Pentru prânz și cină va rugăm se ne anunțați în momentul rezervării.
Micul dejun este inclus în prețul cazării și se servește între orele 8.30 și 10.30.
Prânzul (supă sau ciorbă, fel principal, desert) este 19 EUR/persoană și se servește între orele 13.00 și 14.30.
Cină (antreu, fel principal, desert) este 24 EUR/persoană și se servește între orele 19.00 și 20.30.
Copiii pană la 4 ani mănancă gratuit iar cei între 4 și 10 ani beneficiază de o reducere de 50%.
Nu sunt permise alimentele și băuturile alcoolice din exterior.

Camerele sunt disponibile începând cu ora 14:00 și trebuie să fie eliberate până la ora 11:00 în ziua plecării, cu excepția cazului în care se stabileste altceva cu persoana responsabilă cu casa de oaspeți.
Camera poate găzdui 4 persoane.
Din motive de securitate și pentru a preveni frauda, ​​vi se poate solicita să furnizați un act de identitate in momentul cazarii.