“În odaie la tataie” – aici îți poți aminti de atelierele bunicilor și străbunicilor noștri și de îndeletnicirile lor. Tataia de la Vale, căci despre el este vorba, pe numele lui Gheorghe Sichim, s-a născut în 1921 și toată adolescența și-a petrecut-o în marile ateliere de tâmplărie ale Bucureștiului, unde a învățat meseria de tâmplar, meserie pe care a îmbrățișat-o și a îndrăgit-o toată viață.
Cele mai frumoase povestiri despre viață din Bucureștiul interbelic și despre toate poznele făcute de un adolescent plecat de acasă în “Marele București”, de la el le-am auzit! Cum urmarea poliția bandiții în centru Bucureștiului, pe Florică Florescu sau pe Cățea, și cum ei se ascundeau în vitrinele magazinelor, imitând manechinele, că să scape neprinși. Despre viața de vară petrecută pe Gara de Nord sau despre viața de băiat de prăvălie- cum era atunci când vărsai o ceașcă de cafea pe rochia unei “cocoane” – toate poveștile acestea de la el le-am auzit!
Dar și poveștile tragice ale vieții din prima linie a celui de al doilea război mondial, perioada pe care a trăit-o la Câmpeni, pe linia frontului, tot de la el le-am aflat!
Era omul cel mai vesel, plin de glume, de poante și de snoave, pe care l-am cunoscut noi, nepoții.