Despre noi

Atunci când vremurile ne-au dat posibilitatea să vedem și alte locuri din lumea largă, și am început cu toții să explorăm Europa și nu numai, atunci am văzut și am simțit că România a avut un potențial extraordinar pe care ușor, ușor a început să-l piardă. Ne-am dat seama că tradiționalul autentic al României dispărea treptat în ciuda faptului că arhitectura populară românească a fost una dintre cele mai frumoase din întreagă Europă și tradițiile românești, unele din cele mai calde și bogate pe care le văzusem.

 Atunci ne-am hotărât să nu lăsăm autenticul să piara si am început să strângem de prin podurile caselor, obiecte vechi, verosimile, grinzi și lemne vechi de peste o sută de ani, de la casele dărâmate și uite așa timp de paisprezece ani am strâns lemn cu lemn, laviță cu laviță, poveste cu poveste, poză cu poză.

 În anul 2012 le-a sosit sorocul să le așezam cap la cap și să construim în Satul Banului un loc tradițional autentic și astfel a început să prindă contur casa din Satul Banului. O casă construită exclusiv cu meseriași din Satul Banului, cu materiale recuperate de la casele din sat, și cu un aspect inspirat din casele țăranilor din această zonă.

Ne-am hotărât să deschidem către oaspeți camerele din hambarul gospodăriei unde va puteți caza, camere care pentru autenticitate, fiecare, poartă amprenta uneia dintre maicile noastre (străbunici), în ideea de a putea fi simțită cât mai de aproape atmosfera autentică a caselor țărănești.

 

Vă invităm să descoperiți o parte din atmosfera satului nostru navigând pe site, și vă așteptăm să simțiți căldura specifică odăilor țărănești din Satul Banului.