De văzut

 Dacă veți păși în atmosfera Munteniei și veți cunoaște adevăratele valori și nu în ultimul rând veți înțelege freamătul oamenilor din aceste locuri, care au luptat din răsputeri pentru a-și păstra tradiția, limba și țara, veți observa că Muntenia, care nu este cea mai cunoscută din punct de vedere al minunatelor palate și conace românești construite în perioada evului mediu, ascunde de fapt o istorie mult mai frumoasă decât cele pe care le-ați auzit până acum în această țara, mult mai bogată, cu personaje demne de acest neam, care ne-au făcut cinste.

 Multitudinea de vestigii pline de istorie din aceste locuri și oamenii care le-au însuflețit ne fac datori pe noi să promovăm și să scoatem la lumină toate poveștile lor. Chiar dacă unele au fost „mutilate” de vremuri și de istorie și sunt aproape de nerecunoscut, ele fac parte din istoria reală și frumoasă a acestui neam. Dacă astăzi le găsim triste după mult timp în care au stat într-un con de umbră, acestea au fost și sunt, poate, mult mai importante din punct de vedere istoric și cultural decât alte puncte de interes ale turismului românesc.

  •  Distanța până la cel mai îndepărtat obiectiv este mai mică de 50km și o oră de mers cu mașina
  •  Obiectivele sunt așezate în ordine crescatatoare în funcție de distanța de parcurs, plecând din curtea Casei de Oaspeți Satul Banului
  • Nici un drum catre obiectivele propuse nu se suprapune cu DN1 sau cu un alt drum aglomerat de pe Valea Prahovei