Echitație

 Din tainele echitației

Activitatea este dedicată celor care nu au călărit niciodată, care nu vor să ia încă lecții de călărie însă care vor să se plimbe pe drum sau prin pădure .

Lucrurile se desfășoară în felul următor: punem un cal la dispoziție cu un instructor care să meargă permanent pe lângă cal și care să îl ducă pe acesta de lonjă. Noul călăreț este ajutat să se urce pe cal și scos la plimbare în împrejurimile din zona Ruda, Purcareata,Valea Murilor s.a.

Tarif 20€/persoană/oră

  • 1 cal pentru 1 oră de lucru efectiv(încălecare, timp călare, descălecare)
  •  Însoțitor pedestru pe toată durata plimbării

 Inițiere în echitație

(în manej și în afara acestuia)

Facem inițiere în echitație și ne adresăm celor aflați la început de drum în ale echitației și nu profesioniștilor .

Veti  avea ocazia să învățați în manej și în afara acestuia. Datorită reliefului de care dispunem în Satul Banului, avem ocazia să te învățam cum să stai pe cal și la deal și la vale, cum să treci un pârâu, cum să gestionezi un cal în afara manejului.

Te așteptăm pentru o experiență complet nouă de inițiere în echitație, unde vei descoperii astfel nu numai că echitația este un sport extraordinar de frumos ci vei învăța și cum să comunici cu calul în mai multe împrejurări.

Tarif : 8€/ 30 minute sau 20€/60 de minute în funcție de calitățile și rezistența fizică a fiecărui cursant în parte.

În acest interval vei învăța care este poziția corectă pe cal, să pornesti  și mai ales să oprești calul, să fii în siguranță și să faci mișcări simple (stânga-dreapta, să mergi la deal și la vale).

Excursii călare

  • După inițierea în călărie poți face excursii călare. Deja știi să te urci pe cal, să îl pornești și să îl oprești, să îți ții echilibrul pe el și să îl faci să meargă în direcția dorită de tine. Poți merge la pas sau la trap așa că este timpul pentru pasul următor: să testezi cele învățate într-o excursie călare.Pornim în excursia călare în împrejurimi și facem o plimbare de 2 ore călare.Tarif 20€/persoană/orăPachetul include :
  • 1 cal dedicat pe perioada excursiei (2 ore)
  • Însoțitor din partea centrului de echitație

Notă:

Excursia de 2 ore se poate face cu maxim 3 persoane.

Disponibilitate:

Programul este disponibil în orice zi a săptămânii cu rezervare prealabilă.
Programul este disponibil atât pentru copii (cu vârsta de la 6 ani) cât și pentru adulți.